Θέατρο Παλλάς

Το εμβληματικό θέατρο ΠΑΛΛΑΣ χτίστηκε το διάστημα 1931-1932 και αποτέλεσε το πλέον αξιόλογο κινηματοθέατρο του Μεσοπολέμου στα Βαλκάνια. Σχεδιάστηκε σε κλασικίζοντα μοντέρνο ρυθμό, πάνω σε γαλλικά πρότυπα. Στη μνημειώδη είσοδο κυριαρχούν τα πολύχρωμα μάρμαρα και η εντυπωσιακή σκάλα, ενώ στο φουαγέ επενδύσεις από ξύλο καρυδιάς, art deco υαλογραφίες και περίτεχνα ψηφιδωτά, Η αίθουσα ήταν αρχικά 2500 θέσεων με χαρακτηριστική κυματοειδής οροφή

Η πλήρης ανακαίνιση του θεάτρου έγινε στις αρχές του 2.000 με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του και διατήρηση όλων των ιστορικών στοιχείων καθιστώντας το ένα σύγχρονο μνημείο. Όσον αφορά τη σκηνή και την πλατεία επανασχεδιάστηκαν εκ νέου για να εξυπηρετήσουν τις πιο απαιτητικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις και εξοπλίστηκε με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.  Το ΠΑΛΛΑΣ άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό το 2006 με την παράσταση «2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Το φουαγέ του θεάτρου μεταμορφώθηκε υπό την επιμέλεια της σκηνογράφου Εύας Νάθενα δημιουργώντας έναν μοναδικής αισθητικής art deco χώρο, ο οποίος  λειτουργεί για τους επισκέπτες του θεάτρου από το PanasGroup, το οποίο αναλαμβάνει και τις υπηρεσίες εστίασης στις παράλληλες με τη θεατρική λειτουργία εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου, έναν από τους κεντρικότερους και εμπορικότερους δρόμους της πρωτεύουσας, στο κτήριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από πληθώρα μέσων καθώς και τις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ. Γειτνιάζει με πολλά ξενοδοχεία.

Στο θέατρο Παλλάς φιλοξενούνται παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις, κινηματογραφικές πρεμιέρες, stand up, συνέδρια και θεάματα  φιλοδοξώντας να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος προγραμματισμός υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Θέατρο Παλλάς

Φουαγέ σε δύο επίπεδα

Εκδοτήρια εισιτηρίων

Αίθουσα μέγιστης χωρητικότητας 1486 θέσεων

  • 1009 θέσεις στην Πλατεία
  • 114 θεσεις στα Θεωρεία
  • 349 θέσεις Εξώστη
  • Δυνατότητα πρόσβασης σε έως και 10 αμαξίδια

Δυνατότητα δημιουργίας orchestra pit

Σκηνή διαστάσεων Μ15μ. Χ Β13μ.και Υ9 μ.

Σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό

Αυτοματοποιημένα σταγκόνια (flying bars)

Περιστροφική σκηνή ή τραμπουκέτα

Πλήρως εξοπλισμένα καμαρίνια

Ο πλήρης οπτικοακουστικός εξοπλισμός και οι τεχνικές προδιαγραφές του Θεάτρου περιγράφονται στο Τεχνικό Δελτίο